Hengityssuojaimet ja hionta

Hengityssuojaimet, kaasunaamarit ja hionta

Nukkea työstäessä tulee normaalisti tarvittua jonkinmoista hengityssuojaa, partikkeleilta ja kaasulta suojaamaan. Alla esimerkkejä ja käyttötarkoituksia hieman enemmän selvennettynä.

Jos työskentelet sisällä, voit tarvita hengityssuojainta, joka estää pölyn ja partikkelien sisään hengittämisen. Nuken hionta tulisi mieluiten hoitaa vettä apuna käyttäen, mutta aina se ei ole mahdollista, johtuen esimerkiksi kappaleen isosta koosta.

Vedessä hiominen auttaa sitomaan irtoavaa ainesta ja vähentää selkeästi sisään hengitettävän myrkyllisen pölyn ja jauhon määrää. Tällöinkin suositeltavaa olisi käyttää vähintään paperista hengityssuojainta, joita voit ostaa isompien normaalien ruokakauppojen remonttiosastoilta.

Paperinen hengityssuojain ei kuitenkaan ole tarpeeksi nuken lakkaukseen tai kynäruiskulla maalaukseen, vaan siihen tarvitset kunnollisen kaasunaamarin. Oikeantyyppinen kaasunaamari täyttää tietynlaiset turvallisuusehdot, suosittelisinkin vähintään A2 suojainta, jos lakkaat usein nuken osia.


Esimerkki kaasunaamarista, joka soveltuu lakkaamiseen.
Kaasu- ja partikkelifiltterit ovat vaihdettavat.

Jos olet päällystämässä nukkeasi spraylakalla (MSC, Army Painter yms.), niin suojaa ympäristösi kunnolla. Päällystettävän osan alle kannattaa laittaa sanomalehteä tai muuta vastaavaa ylimääräistä paperia suojaamaan pintoja, koska nämä lakat eivät lähde pelkällä vedellä pois. Suosittelisin laittamaan sanomalehteä ja reilun kokoisen paperin valkoista paperia tämän päälle estämään sanomalehden mahdolliset värjäämät.

Huomio! Älä missään nimessä käytä lakkaa sisätiloissa ellei sinulla ole riittävää ilmastointilaitteistoa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nuken maalauksesta

Kuumaliimasuedaus ja ohjeet