Nuken kokomerkinnät

Kokomerkinnät isoimmasta pienimpään

Vaatteiden hankkiminen saattaa olla hankalaa, kun on niin montaa eri kokomerkintää ja kummallista sanaa. Nukkeja on useita eri kokoja, niin pituus kuin leveyssuunnissa. Tässä yleisimmistä pienet tiivistelmät. Ennen vaatteiden ostamista, kannattaa katsoa myyntikuvista, sekä tekstistä onko kyseessä minkä kokoinen nukke, sekä onko se kovinkin leveä tai ohut verrattuna muihin saman pituisiin yksilöihin. Sen jälkeen vertaat mittoja nukkeen, jolle olet ostamassa vaatteita ja jos mitat sopivat, niin ei kun vain tilaamaan!

70cm +
70cm kokoiset nuket ovat nimensä veroisesti n. 70cm tai enemmän. Yleisesti ottaen näissä isommissa kokoluokissa nuket ovat realistisempia kuin pienemmissä koissa. Suurin toimiva pallonivelnukke on tähän asti ollut 177cm kokoinen D-storic Izi.

SD (super dollfie)
SD:n kokoluokkaan kuuluvat 60cm pituiset nuket, yleensä yli 50cm kokoisia aletaan jo luokitella SD koon nukeiksi. Puhujasta riippuen kaikki tätä korkeammat nuket voidaan laskea SD -luokkaan, vaikka aika moni tykkää sanoa nukkensa oikean pituuden.

Peruukkien kokoina näillä toimivat mallista riippuen 8-9inch (eli tuuman) tai 9-10 peruukit, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.


MSD (mini super dollfie)
Näihin nukkeihin lukeutuu 38-50cm nuket, give or take muutama sentti. Kaikkia nukkeja, jotka kuuluvat pituudeltaan tähän luokkaan voidaan kutsua MSD kokoisiksi. Nämä ovat hieman reilumman kokoisia, lapsekkaampia ja pyöreämpiä kuin uudemmat 'slim mini' -kategoriaan kuuluvat nuket.

Peruukkien koot ovat yleensä näiden alkuperäisten kokoisten mukaan 7-8inch.

Slim Mini
Slim minit ovat aikuismaisia MSD -nukkeja. Reilusti solakampia kuin lapsekkaammat sisaruksensa. Ruumiinrakenteeltaan näillä kaikilla voi olla suuriakin eroja, joten olkaa tarkkoja hankkiessanne vaatteita.

Slim mineillä peruukkien koot ovat astetta pienempiä, eli 6-7inch tai siitäkin jopa pienempiä.

Fashion doll
Fashion dolleja on useampia eri kokoja. Hartsista valmistettuja pallonivelisiä muotinukkeja on vähän vähemmän tarjolla, mutta vinyylisiä sitäkin enemmän. Vaatteet ovat aika standardin kokoisia, joten eri nukkien vaatteet menevät toisenkin firman nuken päälle.

Pään koot ovat näillä yleensä hyvin suhteessa vartaloon, mahdottomia pallopäitä näistä ei löydä.

Yo-SD
Yo-SD:t (Alkuperäinen näitä valmistanut firma on Volks) ovat antaneet nimensä 26 senttisten nukkien mallille. Ne ovat yleensä hyvin lapsekkaita ja pyöreitä nukkeja.

Päiden koot ovat suurin piirtein samoissa, kuin slim mineillä, eli 6-7inch.

Petite
Suomessa jo melkein vakiinnuttu käyttämään Yo-SD:n sijaan sanaa 'petite', nukeilla on samat speksit kuin Yo-SD:ssä.  

Mature Mini
Mature mineiksi on kutsuttu nukkeja, jotka ovat suhteiltaan realistisia ja 1/6 (n. 26cm) kokoisia.

Päiden koot ovat tässä jo todella pieniä, 3-4inch peruukit tai pienemmät ovat mallista riippuen sopivia.

Tiny
Kaikki Yo-SD:tä pienemmät nuket (Tai myös itse Yo-SD:t jos kertoja näin haluaa) voidaan kutsua tinyiksi.

Numeroilla merkityt synonyymit:
  • SD 1/3, 1:3
  • MSD 1/4, 1:4
  • Yo-SD 1/6, 1:6
  • Tiny 1/8, 1:8 jne.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nuken maalauksesta

Kuumaliimasuedaus ja ohjeet

Hengityssuojaimet ja hionta